Offerte aanvragen voor een vloerverwarmingsysteem

Vloerverwarmingsinstallaties zijn mogelijk in vrijwel elk type woning of gebouw en kunnen vrij gemakkelijk worden aangesloten op zowel nieuwe als bestaande verwarmingsinstallaties. Er wordt vaak vloerverwarming geïnstalleerd wanneer er een nieuwe chape wordt aangebracht, waarbij de vloerverwarmingsbuizen direct in deze nieuwe ondervloer verwerkt kunnen worden. Mocht u echter niet de mogelijkheid hebben om de buizen direct in de chape te verwerken dan kunt u overwegen om te kiezen voor een installatiemethode waarbij weinig opbouwhoogte nodig is, zoals het ThinMat-systeem of een droogbouwsysteem.


 

Materialen offerteWilt u weten welke materialen u nodig heeft om zelf vloerverwarming te installeren? Gebruik de button hiernaast om een offerte aan te vragen.

 

Onze adviseurs zullen op basis van de door u ingevulde gegevens een geheel vrijblijvende prijsopgave per e-mail toesturen.

 

Ook heeft u de mogelijkheid om tekeningen mee te sturen met de aanvraag door deze te uploaden (max. 1.5 MB per tekening).

 

 

 


Installatie offerteWilt u graag genieten van het comfort dat vloerverwarming u biedt, maar wilt u de installatie liever niet zelf gaan voorzien? Vraag dan via deze button een offerte voor een volledig geïnstalleerd systeem aan.

 

U ontvangt dan van onze adviseurs een gedetailleerde offerte met alle mogelijkheden die wij u kunnen bieden. Daarnaast wordt in de offerte precies uitgelegd hoe een installatie in zijn werk gaat.

 

 

 

 


Meer informatie over vloerverwarming infrezen

Deze techniek van vloerverwarming leggen, kan gebruikt worden wanneer er al een chape aanwezig is, omdat bijna alle bestaande ondervloeren geschikt zijn om vloerverwarming te installeren door middel van infrezen. Dit kan zowel verwezenlijkt worden na oplevering van een nieuwbouwwoning als in bestaande gebouwen. Ons montagebedrijf FloorComfort kan dit in vrijwel alle gevallen voor u verzorgen.  
 

infrezen vloerverwarming

Wanneer vloerverwarming wordt ingefreesd, liggen de verwarmingsbuizen ongeveer 15mm tot 20mm diep. Deze sleuven zullen, afhankelijk van het type vloerverwarming dat u kiest (hoofd- of bijverwarming), hart op hart 10cm of 15 cm van elkaar verwijderd zijn en aangelegd worden in een slakkenhuispatroon. Door deze manier van vloerverwarming frezen komen de aan- en de afvoerbuis naast elkaar te liggen, waardoor de warmte gelijkmatig wordt verdeeld en de vloer gelijkmatig zal opwarmen. De buizen die gebruikt worden zijn 14mm dik en komen direct onder de vloerafwerking te liggen. Dit maakt dat de temperatuur snel en efficiënt te regelen is.

Daarnaast kan vloerverwarming ook goed worden gebruikt in combinatie met duurzame energiesystemen, omdat er met zeer lage (ongeveer 35°C tot 45°C) aanvoertemperaturen van water gewerkt wordt.

Verder gebeurt het frezen van de sleuven op een dusdanige wijze dat er bijna geen stof in de ruimte vrijkomt. Het stof wordt vrijwel volledig afgezogen door een industriële stofzuiger.


Voorwaarden voor vloerverwarming frezen

Het infrezen gebeurt met een professionele diamantzaagmachine die speciaal is ontwikkeld om sleuven in afwerkvloeren te maken. Door het gebruik van hoogwaardige kwaliteit diamantzaagbladen is er een bijna 100% garantie dat de sleuven in de zandcement of anhydriet afwerkvloer geslepen kunnen worden. 
Infrezen in een betonvloer of in tegelvloeren is helaas niet mogelijk, maar door voortdurende ontwikkelingen en innovaties op het gebied van vloerverwarming, zijn er ook voor dit soort situaties inmiddels perfecte oplossingen. Zelfs het installeren van een CV-vloerverwarmingssysteem bij een opbouwhoogte van slechts 15mm is inmiddels mogelijk!

Vloerafwerking na infrezen

Aanbrengen smeervloer


Aanbrengen smeervloer
Nadat het vloerverwarmingssysteem is geïnstalleerd kunnen wij voor u een smeervloer over het vloeroppervlak aanbrengen. Dit heeft als voordeel dat de sleuven hierbij dicht gemaakt worden en de vloer meteen geschikt is voor vloerafwerking als tegels, natuursteen en plavuizen. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van een hoogwaardige en sneldrogende voegmortel (Eurocol 945 o.g.) die zeer glad is af te werken en ideaal is voor het opvullen van de sleuven die bij het infrezen gemaakt zijn.

 

Egaliseren


Aanbrengen smeervloer en egaliseren
Het is ook mogelijk om het aanbrengen van een smeervloer te combineren met egaliseren. Hierbij wordt de smeervloer na droging met behulp van een zelfuitvloeiend en zeer hoogwaardig egalisatiemiddel (Eurocol 990 o.g.) volledig glad gemaakt waarna de ondervloer ook geschikt is om vloerafwerking als laminaat, parket of PVC op aan te brengen.

Eurocol


Overige installatiemogelijkheden voor vloerverwarming

Wanneer u de installatie niet zelf gaat voorzien, kunnen wij ook installaties op draadmatten of op Tacker-isolatieplaten voor u laten verzorgen. Zelfs wanneer u vloerverwarming met weinig opbouwhoogte op een betonvloer wilt aanbrengen zijn hier mogelijkheden voor. Vraag een gedetailleerde offerte bij ons aan of neem contact met ons op wanneer u meer wilt weten over de mogelijkheden die Vloerverwarming-Direct u kan bieden.


Garantie op het systeem

Op de verdeelunit heeft u een garantie van 5 jaar op doorroesten en 2 jaar op circulatiepomp en appendages.

Voor de vloerverwarmingsbuis geldt een garantie van 50 jaar, inclusief een verzekerde gevolgschade van 10 jaar.


naar klantendienst